Senzacija u Parizu: Rogers izbacila Kvitovu

Kraj za Čehinju

Senzacija u Parizu: Rogers izbacila Kvitovu

Deseti nosilac na Roland Garrosu, Čehinja Petra Kvitova, zaustavljena je u šesnaestini finala od Amerikanke Shelby Rogers.

108. igračica svijeta slavila je sa 2:1 u setovima (6:0, 6:7, 6:0).

Kvitova je još jednom pokazala da nije u zavidnoj formi. Kao i u prvom meču protiv Crnogorke Danke Kovinić, češka teniserka iskazala je i danas dosta slabosti. 

Razlog ubjedljivog poraza 12. teniserke svijeta leži, između ostalog, i u činjenice da je zabilježila 36 neizneđenih grešaka, ali i samo 10 osvojenih poena na drugi servis.

Kada se tome doda i slaba realizacija brejk lopti (1/5), poraz je bio neminovan.

Na drugoj strani Amerikanka je imala više vinera od Kvitove (25:21), te je iskoristila čak sedam brejk lopti iz 11 pokušaja.

U narednoj rundi takmičenja Shelby Rogers sastaće se sa Rumunkom Irinom Begu, koja je ranije savladala Njemicu Anniku Beck (6:4, 2:6, 6:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi