Senzacija u Pekingu: Klizan nakon tri seta savladao Nadala

Slovak slavio sa 2:1 u setovima

Senzacija u Pekingu: Klizan nakon tri seta savladao Nadala

Četvrtfinale ATP-a u Pekingu donijelo je jedno veliko iznenađenje. Slovački teniser Martin Klizan je sa 2:1 u setovima savladao drugog nosioca Rafaela Nadala i tako se plasirao u polufinale.

U prvom setu su oba tenisera napravila po jedan break, prvo Klizan za 5:4 a onda mu je u sljedećem gemu istom mjerom uzvratio Nadal. Došlo se do tie-breaka u kojem je španski teniser imao više uspjeha i došao do 1:0 u setovima. Bilo je 9:7 u tie breaku i malo ko bi tada očekivao potpuni preokret Slovaka.

Ali, upravo to se desilo. Nadal je u drugom setu poveo sa 3:1 nakon čega je došao u značajnu prednost ali se Klizan nije predavao. Loša igra Španca na kraju drugog seta rezultirala je sa četiri uzastopna osvojena gema Klizana, koji je od 2:4 stigao do 6:4 pri tome napravivši dva breaka.

U odlučujućem setu je ponovo Nadal napravio prvi break i to za 3:2. Odmah u narednom gemu je Klizan uzvratio i, baš kao u drugom setu, do kraja uspio osvojiti sve i jedan gem. Sa konačnih 6:3 u trećem, odlučujućem setu, Klizan je zaključio veliku senzaciju.

Klizan, koji je 56. igrač na ATP listi, će u polufinalu turnira u Pekingu snage odmjeriti sa Berdychom, dok drugi polufinalni par čine Đoković i Murray.

ATP Peking, 1/4 finale

M. Klizan - R. Nadal 2:1 (6-7, 6-4, 6-3) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.