Senzacionalna Lučić-Baroni u polufinalu Australian Opena

Ponovila uspjeh iz 1999. godine

Senzacionalna Lučić-Baroni u polufinalu Australian Opena

Mirjana Lučić-Baroni priredila je još jedno veliko iznenađenje.

Iskusna Hrvatica plasirala se u polufnale prvog Grand Slama sezone savladavši petu igračicu svijeta, Čehinju Karolinu Pliskovu, sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 6:3), poslije sat i 50 minuta igre.

Ovim trijumfom 34-godišnja Lučić-Baroni je izjednačila svoj najbolji rezultat na Grand Slamovima. 1999. godine dogurala je do polufinala Wimbledona.

"Nikada, nikada, nikada neću zaboraviti ovaj dan", izjavila je hrvatska teniserka nakon velike pobjede.

U drugom meču dana Serena Williams je opravdala ulogu favorita protiv Johanne Konte.

Druga igračića svijeta slavila je sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3) i tako napravila još jedan veliki iskorak ka rekordnoj 23. tituli  na najvećim turnirima.

Na tom putu upravo će joj stajati Lučić-Baroni, koja doživljava novu mladost. Drugi polufinalni par čine Coco Vandeweghe i Venus Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi