Seppi pružio dobar otpor, Đoković u četvrtom kolu

Novak sa 3:0 bolji od Italijana

Seppi pružio dobar otpor, Đoković u četvrtom kolu

Prvi reket svijeta Novak Đoković prošao je u četvrto kolo Australian Opena nakon današnje pobjede protiv Andreasa Seppija 3:0 po setovima.

Novak je sjajno otvorio meč i prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:1 uz dva breaka prednosti.

Ipak, Italijan je daleko bolji otpor pružio u sljedeća dva seta kada je prilično namučio Đokovića. Drugi set je prošao u izjednačenom tenisu sve do jedanaestog gamea kada je Novak uspio da napravi break i osvoji set sa 7:5.

Posljednji set je donio veliku borbu i tie break. Seppi je mogao napraviti velike probleme Đokoviću jer je imao čak i dvije break lopte u trinaestom gameu, ali je Novak to uspio spasiti i okrenuti i treći set za konačnih 3:0. 

Đoković će u osmini finala igrati protiv Gilesa Simonea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi