Serena bez problema, Lučić-Baroni šokirala Radwansku
Foto: EPA

Australian Open, 2. kolo

Serena bez problema, Lučić-Baroni šokirala Radwansku

M. Šljivak

Ženski dio turnira na Australian Openu kompletiran je mečevima 2. kola, a na teren je danas izašla i Amerikanka Serena Williams.

Druga igračica svijeta je za protivnicu imala Čehinju Lucie Safarova, a na kraju je Williams bez većih problema slavila s 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Safarova je pružila solidan otpor u ovom meču, ali protiv Serene se bez maksimuma ne može igrati. Pokazala je to Amerikanka i danas, te je za nešto više od sat i po slavila pobjedu.

Senzaciju je napravila hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni koja je pobijedila treću nositeljicu Agnieszku Radwansku s 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

Put na Australian Openu je završila i 28. nositeljica Alize Cornet, koji je pobijedila Grkinja Maria Sakkari s 2:1.

Australian Open, 2. kolo:

Cornet - Sakkari 1:2

Kovinčić - Bacsinszky 0:2

Gavrilova - Konjuh 2:1

Lučić Baroni - Radwanska 2:0

Safarova - Williams 0:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi