Serena bolja od Venus, srpsko-hrvatski obračun u polufinalu
FOTO: EPA

US Open ulazi u samu završnicu

Serena bolja od Venus, srpsko-hrvatski obračun u polufinalu

A. Beganović

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena, u kojem će se sastati sa prošlogodišnjim osvajačem Marinom Čilićem.

Novak Đoković je u četvrtfinalu bio bolji od španskog tenisera Feliciana Lopeza. Slavio je Đoković rezultatom 3:1 (6:1, 3:6, 6:3, 7:6), a meč je trajao dva sata i 41 minutu.

Sjajno je prvi reket svijeta otvorio meč, u prvom setu je poveo 5:0 i bez većih problema je stigao do prednosti. No, na početku drugog seta Lopez pravi break za 2:0, kojeg nije ispuštao iz svojih ruku do kraja seta.

U trećem setu ista priča samo što je sada Đoković u drugom gemu stigao do breaka, da bi četvrti set otišao u trinaestu igru s tim da u 12 gemova nije bilo niti jednog breaka. U trinaestoj igri se mnogo bolje snašao Đoković, koji je tako na kraju slavio 3:1 po setovima.

Prvi polufinalni par u ženskoj konkurenciji činit će Serena Williams i Roberta Vinci. U obračunu sestara Williams slavila je Serena sa 2:1 (6:2, 1:6, 6:3). Meč je trajao sat i 41 minutu, a Venus je pružila možda i bolji otpor od očekivanog.

U drugom četvrtfinalnom meču Vinci je nakon dva sata i 33 minute igre savladala Kristinu Mladenović. Italijanska je slavila sa  2:1 po setovima (6:3, 5:7, 6:4), a da je rezultat bio drugačiji uopšte ne bi bilo nezasluženo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.