Serena i John na kraju se provukli u finale

Tri selekcije sa omjerom 2-1

Serena i John na kraju se provukli u finale

Serena Williams i John Isner odveli su reprezentaciju SAD u finale ovogodišnjeg izdanja Hopman Cupa u Perthu. Tri su reprezentacije, američka, češka i kanadska, završile nastup u grupi A Hopman Cupa s dvije pobjede i jednim porazom, a u finalu ekshibicijskog turnira teniskih mješovitih sastava igrat će SAD zahvaljujući najboljem omjeru osvojenih mečeva.

U meču odluke, američka kombinacija je nadigrala Češku sa maksimalnih 3-0. Serena je uspjela slomiti otpor Lucie Safarove nakon dva sata i 37 minuta igre. Čehinja je uspjela dobiti drugi set nakon puno preokreta. U trećem je Safarova imala servis i vodstvo 6-5, ali se Serena izvukla. U tie breaku je Williams uspjela iskoristiti tek treću meč loptu za konačnih 6-3, 6-7 (1), 7-6 (6). John Isner je osigurao bod, protiv Adama Pavlaseka u dva seta 7-6 (4), 6-4. Za plasman u finale Serena i John su trebali pobjedu u miksu i uspjeli su završiti posao 6-3, 6-3.

Kanada je također ostvarila pobjedu Italije 2-1, ali je američka kombinacija na kraju imala 7-2 omjer osvojenih mečeva. Kanada i Češka su ostale na omjeru 5-4.

U petak će se odlučivati o prvom mjestu u grupi B u kojoj je u najboljoj poziciji Poljska s dvije pobjede.
Poljaci će u 3. kolu igrati protiv branitelja naslova Francuske, a jedna pojedinačna pobjeda mogla bi
Agnieszki Radwanskoj i Jerzyju Janowiczu biti dovoljna za prolaz u subotnje finale.

Grupa A:
USA - Češka 3:0
Kanada - Italija 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.