Serena, je li press konferencija mogla trajati kraće
FOTO: EPA

Serenina pressica trajala 180 sekundi

Serena, je li press konferencija mogla trajati kraće

A. Beganović

Najbolja svjetska teniserka Serena Williams nije se uspjela plasirati u finale posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena.

Već nekoliko godina Serena Williams je nedodirljiva. Njeni porazi tokom sezone mogu se prebrojati na prstima ruke i malo ko je očekivao da će na "svom terenu" u možda i najvažnijem meču karijere, izgubiti od italijanske teniserke Roberte Vinci.

Slavila je Italijanka 2:1 po setovima i tako je onemogučila Serenu da stigne do kalendarskog Grand Slama, te da ponovi uspjeh legendarne njemačke teniserke Steffi Graf koja je 1988. u jednoj sezoni osvojila sva četiri Grand Slam turnira.

Nakon meča Serena je bila vidno uznemirena, a njena press konferencija trajala je samo 180 sekundi.

"Ne želim pričati koliko sam razočarana, ako imate nešto drugo pitai, odgovorit ću vam. Mislim da je Roberta igrala najbolji tenis u karijeri. Ima 33 godine i nije bila pod pritiskom. Opustila se i igrala je sjajno. Mislim da nisam bila loša, ali ona je bila fenomenalna. Nisam osjećala pritisak, nikad ga ne osjećam. Osvojila sam tri Grand Slama ove sezone i četiri u nizu i mislim da je to porpilično dobro", izjavila je Serena i odjurila je sa press konferencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.