Serena lagano do drugog kola, Bertens ispala
Foto: EPA

WTA Auckland, 1. kolo

Serena lagano do drugog kola, Bertens ispala

M. Šljivak

Serena Williams lagano je prošla u drugo kolo WTA turnira u Aucklandu. Amerikanka je bez većih problema savladala Pauline Parmentier s 2:0, po setovima 6:3 i 6:4.

Lagano je američka teniserka stigla do osvajanja prvog seta. Dominirala je u ovom dijelu igre i za samo 29 minuta je došla do osvajanja seta sa 6:3.

Drugi set je donio nešto veću borbu. Francuskinja je pokazala da zna igrati tenis, ali je to bilo nedovoljno. Serena je i drugi set dobila, ovaj put sa 6:4 za prolazak u drugo kolo.

Većih iznenađenja u prvom kolu Auclanda nije bilo. Jedino je peta nositeljica turnira Kiki Bertens iz Holandije morala ranije kući. Nju je s 2:0, po setovima 7:6 i 6:4 pobijedila Amerikanka Lauren Davis.

WTA Auckland, 1. kolo:

Strycova - Stefkova 2:0

Williams - Parmentier 2:0

Barthel - Lučić/Baroni 1:2

Bekc - Osaka 0:2

Davis - Bertens 2:0

Eraković - Ostapenko 0:2

Loeb - Brengle 0:2

Wickmayer - Larsson 2:0

Gibbs - Wozniacki 0:2

Rodionova - Lepchenko 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi