Serena lako do 3. kola, Lepchenko iznenadila Bacsinszky

Amerikanka ubjedljiva

Serena lako do 3. kola, Lepchenko iznenadila Bacsinszky

Najbolja teniserka svijeta polako hita ka rušenju rekorda slavne Steffi Graf.

Serena Williams nastoji da osvoji posljednji Grand Slam sezone i tako stigne do 23. titule na prestižnim turnirima, a na tom putu preskočila je još jednu prepreku.

Ovaj put Serena je bila bolja od sunarodnice Vanie King (6:3, 6:3). 

Amerikanka je bila ubjedljiva na svoj servis i nije dozvolila protivnici niti jednu brejk loptu. Doduše, imala je znatno veći broj neiznuđenih grešaka (28/11), ali i neuporedivo više vinera (38/4).

Prvi reket svijeta u šesnaestini finala snage će odmjeriti sa Šveđankom Johannom Larsson.

Ubjedljive pobjede sinoć su upisale i Carla Suarez-Navarro i Agnieszka Radwanska. 

Španjolka je sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4) savladala srbijansku teniserku Jelenu Janković, dok je Poljakinja pobijedila Naomi Broady iz Velike Britanije (7:6, 6:3).

Za iznenađenje u drugom kolu pobrinula se Amerikanka Varvara Lepchenko, koja je bila bolja od 15. igračice svijeta, Švajcarkinje Timee Bacsinszky.

Domaća teniserka slavila je u tri seta (6:4, 4:6, 6:4).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi