Serena nakon preokreta do polufinala

Dalje prošla i Bertens

Serena nakon preokreta do polufinala

Američka teniserka i prva nositeljica na ovogodišnjem Roland Garrosu Serena Williams plasirala se u polufinale nakon današnje pobjede protiv Yulie Putintseve 2:1 u setovima.

Teniserka iz Kazahstana i 60-ta nositeljica na ovom turniru odigrala je sjajan prvi set protiv Serene u kojem je uspjela da napravi dva brejka te da pretrpri jedan što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta rezultatom 7:5.

Putintseva je na samom startu drugog seta napravila brejk i povela 1:0, a tada se činilo da se Serena na koljenima. Ipak, Williams ne bi bila prva teniserka svijeta toliko godina da se ne može izvući iz sličnih situacija.

Odmah je napravila dva vezana brejka i rezultat okrenula na 4:1 u svoju korist. Ipak, Putintseva se uspjela vratiti i poravnati na 4:4, ali Serena je do kraja napravila još jedan brejk i dobila set sa 6:4.

Treći set američka teniserka je dobila veoma lako jer je napravila dva brejka, a nije pretrpila niti jedan za konačnih 6:1 i prolaz dalje.

Serena će u polufinalu igrati protiv Holanđanke Bertens koja je danas slavila protiv Bacsinszky rezultatom 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi