Serena napravila preokret za polufinale, Venus zaustavljena

Četvrtfinale Stanforda

Serena napravila preokret za polufinale, Venus zaustavljena

Dva meča četvrtfinala na WTA turniru u Stanfordu privukla su posebnu pažnju.Naravno s razlogom, jer su igrale sestre Williams. Serena je prošla u polufinale, Venus ne.

Serena je izborila polufinale, Venus ne. Ana Ivanović je odigrala u visokom ritmu prvi set, Serena je u prvih pet gemova dva puta gubila svoj servis, pa je vrlo brzo nakon pola sata bila u zaostatku 2-6. U drugom su se stvari počele mijenjati, jedan break Serene je bio dovoljan za povratak u meč. Treći set je bio posebna priča. Obe teniserke su se mučile na svoj servis, Serena je prokockala 3-1, kasnije i servis kod 5-4, na kraju presudio break za 6-5. Gem kasnije Serena iskoristila drugu meč loptu. Za Serenu je ovo prvo polufinale nakon Rima i maja mjeseca.

I Venus je glatko izgubila prvi set, ali za razliku od Serene nije napraviti preokret. U drugom setu je Venus dobila četiri gema zaredom, odluka ja pala u trećem. Andrea Petković je vodila 5-3 uz svoj servis. Venus je stigla na 5-5, ali je osma nositeljica ponovo napravila break za 7-5 i prolaz u polufinale.

U preostalim mečevima nije bilo dileme. Garbine Muguruza je uzela tri gema trećoj nositeljici Angeliqui Kerber, veliko iznenađenje turnira Sachia Vickery nije imala šanse kontra Varvare Lepchenko.

Rezultati četvrtfinala:
Serena Williams (USA, 1) - Ana Ivanović (Srb, 5) 2-6, 6-3, 7-5
Andrea Petkovic (Nje, 8) - venus Williams (USA) 6-1, 3-6, 7-5
Angelique Kerber (Nje, 3) - Garbine Muguruza (Špa) 6-2, 6-1
varvara Lepchenko (USA) - Sachia Vickery (USA) 6-1, 6-0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.