Serena obara rekorde iz dana u dan

Nezaustavljiva Amerikanka

Serena obara rekorde iz dana u dan

Prva teniserka svijeta, Amerikanka Serena Williams, nezadrživo korača ka još jednoj tituli na prestižnim turnirima.

Ovaj put Serena za cilj ima osvajanje posljednjeg Grand Slama sezone, a u slučaju tog poduhvata, američka teniserka stigla bi do najvećeg rekorda u istoriji bijelog sporta. 

Naime, Serena bi osmim trijumfom u New Yorku stigla do 23. trofeja na Grand Slamovima, i tako bi na vječnoj listi nadmašila slavnu Steffi Graf.

Američka teniserka već je srušila nekoliko rekorda tokom US Opena. Ona je nakon trijumfa u osmini finala prestigla Rogera Federera po broju pobjeda na najvećim turnirima, da bi sinoć nakon pobjede nad Rumunkom Simonom Halep postala prva igračica još od 1999. godine koja je devet puta zaredom izborila plasman u polufinale Grand Slama.

Takođe, najbolja teniserka svijeta sinoć je došla i do 89. pobjede u New Yorku, te se tako izjednačila na drugom mjestu sa legendarnom Martinom Navratilovom. Prvo mjesto i dalje je rezervisano za Chris Evert, koja je na US Openu zabilježila 101 trijumf.

Serena sigurno ispisuje nove stranice istorije bijelog sporta. Na putu ka najvećem podvigu ostale su joj još dvije stepenice, a priliku da preskoči prvu od njih imaće večeras, kada će rekete ukrstiti sa Čehinjom Karolinom Pliskovom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi