Serena ostvarila 14. pobjedu zaredom u Miamiju

Kraj za Anu Ivanović

Serena ostvarila 14. pobjedu zaredom u Miamiju

Serena Williams je trebala samo 41 minutu za pobjedu 6-1, 6-1 nad 15-godišnjom Catharine Bellis, a Sabine Lisicki je izbacila 5. nositeljicu Anu Ivanović u 3. kolu Miami Opena.

Prva nositeljica Miamija Serena Williams je protiv 15-godišnje 'CiCi' Bellis ostvarila svoju 14. uzastopnu pobjedu na ovom turniru, a u osmini finala ju čeka Ruskinja Svetlana Kuznetsova.

Do osmine finala nije uspjela doći Ana Ivanović, iako je protiv sebe imala teniserku koju je redovito pobjeđivala prošle godine i u oba seta nedjeljnog dvoboja sa Sabine Lisicki prva dolazila do breaka. Ivanović je u drugom setu vodila i 4-1, ali nije uspjela preokrenuti dvoboj protiv polufinalistice iz Indian Wellsa.

"Prošla dvije sedmice su mi vratila samopouzdanje što je bilo vrlo važno u ovom meču", rekla je njemačka teniserka kojoj je pobjeda nad šestom igračicom svijeta prva protiv članice kluba Top 10 u ovoj sezoni, a 13. u karijeri. Lisicki će put prema četvrtfinalu Miami Opena tražiti protiv 11. nositeljice, Talijanke Sare Errani.

Rezultati 3.kolo:
Serena Williams (SAD, 1) - Catherine Bellis (SAD) 6-1, 6-1
Svetlana Kuznetsova (Rus, 24) - Angelique Kerber (Nje, 13) 6-3, 3-6, 6-3
Sara Errani (Ita, 11) - Garbine Muguruza (Špa, 21) 4-6, 6-4, 6-1
Sabine Lisicki (Nje, 27) - Ana Ivanović (Srb, 5) 7-6 (4), 7-5
Simona Halep (Rum, 3) - Camila Giorgi (Ita, 30) 6-4, 7-5
Flavia Pennetta (Ita, 15) - Victoria Azarenka (Bje) 7-6 (5), 7-6 (6)
Sloane Stephens (SAD) - Johanna Larsson (Šve) 6-4, 6-4
Belinda Bencic (Švi) - Tatjana Maria (Nje) 6-4, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti