Serena protiv Pliskove, Kerber i Wozniacki u borbi za finale

US Open

Serena protiv Pliskove, Kerber i Wozniacki u borbi za finale

US Open ulazi u samu završnicu, a do kraja turnira ostala su još samo tri dana.

Na redu su polufinalni mečevi u obje konkurencije. Prve na teren izaće dame, i to u noći sa četvrtka na petak.

Najprije će na stadion Arthur Ashe istrčati najbolja teniserka svijeta Serena Williams i sve bolja Čehinja Karolina Pliskova.

Obje igračice bile su gotovo ubjedljive u New Yorku, te su do sad izgubile samo po jedan set.

Sereni je u četvrtfinalu set uzela Rumunka Simona Halep, dok je Pliskovu jedino namučila Venus Williams, koja je protiv 11. teniserke svijeta propustila čak i meč loptu.

Kada su u pitanju međusboni dueli, Amerikanka i Čehinja odigrale su samo jedan. Serena je slavila 2014. godine na turniru u Stanfordu (7:5, 6:2).

Nakon ovog meča očekuje nas duel Caroline Wozniacki i Angelique Kerber. Biće to 13. okršaj ove dvije igračice. U dosadašnjih 12 mečeva Njemica je zabilježila sedam pobjeda, a Dankinja dvije manje.

Wozniacki je nakon problema sa povredom konačno povratila prepoznatljivu formu. U New Yorku je zabilježila pet pobjeda, a redom je pobjeđivala Townsend, Kuznetsovu, Niculescu, Keys i Sevastovu.

Sa druge strane, druga igračica svijeta bila je još ubjedljivija, te je do ove runde takmičenja stigla bez izgubljenog seta. Najprije je u prvom kolu bila bolja od Hercog, a potom su pred Njemicom padale Lučić-Baroni, Bellis, Kvitova i Vinci.

Kerber će svakako imati i motiv više, jer bi osvajanjem US Opena dospjela na prvo mjesto na WTA listi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi