Serena rutinski do osmine finala

Australian Open

Serena rutinski do osmine finala

Serena Williams plasirala se u četvrto kolo Australian Opena, pošto je u dva seta bila bolja od sunarodnice Nicole Gibbs.

Američka teniserka se na terenu zadržala nešto više od sat vremena, a rivalki je prepustila samo četiri gema (6:1, 6:3).

U osmini finala druga igračica svijeta igraće protiv Čehinje Barbore Strycove, koja je savladala Caroline Garciju sa 2:0 u setovima (6:2, 7:5).

Među 16 najboljih plasirala se i Britanka Johanna Konta savladavši Carolinu Wozniacki (6:3, 6:1).

Njena naredna protivnica biće Ruskinja Ekaterina Makarova, koja je nakon velike borbe pobijedila Dominiku Cibulkovu (6:2, 6:7, 6:3).

Najveće iznenađenje šestog dana takmičenja priredila je Amerikanka Jennifer Brady izbacivši iz daljeg takmičenja Elenu Vesninu (7:6, 6:2). 

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni bila je bolja Grkinje Marije Sakkari (3:6, 6:2, 6:3), poslije sat i 50 minuta igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi