"Serena se dopinguje, pogledajte to tijelo"
Foto: EPA

Legendarni Rumun smatra

"Serena se dopinguje, pogledajte to tijelo"

Proslavljeni rumunski teniser Ilije Nastase ubjeđen je da se većina američkih sportista dopinguje i da je jedna od njih i druga teniserka svijeta Serena Williams. 

"Imidž Rusije u sportu pretrpio je mnogo zbog dopinga, ali on je jasan i u Sereninom slučaju takođe – zar ne vidite kako ona izgleda? Niko ne kontroliše Amerikance kada je riječ o dopingu. Kada bi se saznala istina, svi veliki turniri bi nestali, a sponzori bi otišli. Ne možete ni da zamislite", izjavio je Nastase za rumunske medije.

Ruska hakerske grupe "Fancy bears" prošle godine je objelodanila dokumente na kojima se vidi kako su američke sportiskinje koristile nedozvoljena sredstva uz dozvolu Svjetske antidoping agencije (WADA). Među njima su se našle sestre Williams i gimnastičarka Simone Biles. Ipak, nijedna od njih nije snosila nikakve sankcije, ali zato jeste Ruskinja Marija Šarapova, koja je zbog korištenja meldonijuma suspendovana na 15 mjeseci.

Njen povratak na teren očekuje se krajem aprila, a sama teniserka je izjavila da je tokom pauze u jednom periodu mnogo ludovala i pila alkohol.

"Mislim da se ne napije tako lako, ipak je Ruskinja. Šarapova može da radi šta hoće u privatnom životu, kao i svi mi. Mislim da je tokom suspenzije bila u blagoj depresiji", rekao je Nastase.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi