Serena sigurna, Jelena i Ana slavile u tri seta

WTA Cincinnati

Serena sigurna, Jelena i Ana slavile u tri seta

E. Škorić

Serena Williams, Ana Ivanović i Jelena Janković plasirale su se u četvrtfinale WTA turnira u Cincinnatiju.

Serena je u meču osmine finala nadigrala Knapp sa 6:0, 6:2 i u četvrtfinalu će joj protivnica biti Ana Ivanović.

Srbijanska teniserka je u tri seta savladala Amerikanku Stephens. Ana je izgubila prvi set sa 6:2, a onda u naredna dva slavila sa 6:4, 6:1.

I druga Srbijanka, Jelena Janković, igrala je tri seta. Jelena je slavila protiv Pliskove sa 6:2, 3:6, 7:5. Schmiedlova je Amerikanku Lepchenko riješila tek u tri seta - 6:3, 3:6, 6:4. 

Upravo će Slovakinja igrati protiv Jankovićeve za polufinale. Mlada Benčić je predala zbog povrede meč Luciji Safarovi pri rezultatu 6:2 za češku teniserku. Safarova će sada igrati protiv Garcije ili Svitoline, ovisi ko bude slavio u tom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.