Serena Williams: Izjave su odraz nepoštivanja

Reagovala jedna od sestara Williams

Serena Williams: Izjave su odraz nepoštivanja

Nakon što je Shamil Tarpischev sestre Williams prozvao " braćom" reagovalo je vodstvo WTA Toura, USTA-e, MOO, ali i jedna od sestara Williams, Serena koja igra na završnom WTA Mastersu u Singapuru. 

" Mislim da su njegovi komentari bezosjećajni, ekstremno seksistički, pa čak i rasistički. Sve što mogu reći jest da uvijek pokušavam dati sve od sebe, biti najbolja. Nisam baš sretna zbog njegovih komentara.
Njegove su izjave odraz nepoštivanja i ničim izazvane. Drago mi je što su ljudi, uključujući WTA Tour, reagirali na ovakav način. Kad se uzmu u obzir njegove funkcije, pogotovo da je član MOO-a, onda je tim više neprihvatljivo ono što je rekao. To je bilo vrlo neodgovorno " rekla je između ostalog Serena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.