Serena Williams lako do osmine finala

WTA Indian Wellsa

Serena Williams lako do osmine finala

D. Vejo

Treće kolo Indian Wellsa donijelo je sjajan tenis u ženskoj konkurenciji. Prva teniserka svijeta Serena Williams savladala je Ukrajinku Katerynu Bondarenko rezultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:2.

U drugom meču rekete su ukrstili Rumunka Simona Halep i Čehinja Barbora Strycova. Meč je pripao Simoni Halep jer je Čehinja zbog povrede predala meč pri vodstvu Halep 1:0 po setovima.

Kvalitetan tenis viđen je i u trećem sinoćnjem meču. Karoline Pliškove i Johanne Konte. Meč je pripao Pliškovoj koja je bila bolja rezultatom 2:1, po setovima je bilo 7:6, 3:6 i 6:3. Vicotria Azarenka bila je bolja od Samanthe Stosur 2:1, po setovima 6:1, 4:6 i 6:1.

Peti meč odigran je između Ruskinje Darie Kasatkine i Švicarkinje Timee Bacsinszky. Bolja je bila Kasatkina rezultaom 2:0 (6:4 i 6:2).

U zadnjem meču sudarili su se Magdalena Rybarikova i Roberta Vinci. Usljed povrede Vinci je morala da preda meč pri rezultatu 1:0 u setovima u korist Rybarikove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi