Serena Williams po sedmi put najbolja

WTA dijeli nagrade

Serena Williams po sedmi put najbolja

E. Škorić

Amerikanka Serena Williams proglašena je najboljom teniserkom u 2015. godini.

Svjetska ženska teniska federacija (WTA) svake godine u ovo vrijeme dijeli nagrade, a za najbolju je sedmi put u karijeri proglašena Serena Williams- 

Ona je u 2015. godini osvojila tri Grand Slama - Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, te jake turnire u Miamiju i Cincinnatiju. U godini koja je polako iza nas ostvarila je 53 pobjede i samo tri poraza. 

Izjednačila se po broju ovih nagrada sa Martinom Navratilovom, dok je ispred njih Steffi Graf sa osam nagrada za najbolju teniserku godine.

Povratnicom godine izabrana je Serenina sestra Venus Williams, koja se vratila u Top 10 i sada je sedma igračica svijeta. Nagradu za teniserku koja je najviše napredovala u godini dobila je Švicarka Timea Bacscinsky, dok je Gavrilova Darja dobila nagradu za novo lice godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.