Serena Williams po sedmi put osvojila Miami

Serena poput Evert, Navratilove i Graff

Serena Williams po sedmi put osvojila Miami

Serena Williams je i sedmi put u svojoj karijeri osvojila naslov na WTA turniru u Miamiu. U devetom finalu na ovom turniru Serena Williams pobijedila je Kineskinju Li Na 7-5, 6-1 nakon jednog sata i 59 minuta igre.

"Kada sam gubila 5-2, čula sam navijače kako me bodre i to me vratilo u život. U tim trenucima sam pomislila kako nemam više što izgubiti, pa sam postala opuštenija. A kada sam opuštena, onda stvarno uživam u svom tenisu," izjavila je nakon meča Serena koja se u svom 76. WTA finalu okitila sa 59. naslovom.

Na Li ima za čime žaliti. Dobro je krenula, u prvom poprilično dugom gemu, iskoristila je drugu break loptu. Na svom servisu je bila sigurna, a onda je Serena propustila svoje tri break lopte. Nakon toga je Kineskinja povela 5-2, u desetom gemu je imala jednu set loptu. Serena je to izvukla. U 12-tom gemu Serena je došla do treće set lopte koju koristi. Seriju iz prvog seta nastavila je u drugom, nakon 2-5 je do kraja meča osvojila 11 od sljedećih 12 gemova.

Sedmim naslovom u Miamiju, Serena je postala jedna od četiri igračice sa sedam naslova na istom WTA turniru. Prije nje to su napravile Chris Evert, Martina Navratilova i Steffi Graf.

Finale:
Serena Williams (USA, 1) – Li Na (Kin,2) 7-5, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti