Serena Williams proslavila 700. pobjedu na WTA turnirima

Još jedan rekord Serene Williams

Serena Williams proslavila 700. pobjedu na WTA turnirima

Prva teniserka svijeta Amerikanka Serena Williams pobijedila je u četvrtfinalu WTA turnira u Miamiju Nijemicu Sabine Lisicki s 7-6 (4), 1-6, 6-3, te ubilježila jubilarnu 700. pobjedu na WTA Touru.

Williams je osma teniserka u istoriji koja ima 700 i više pobjeda, a na čelu te liste je Martina Navratilova s nevjerojatna 1442 trijumfa. Serena je bila pobjednica Miamija u zadnja dva izdanja, a ukupno je osam puta osvajala naslov na Floridi, uz 71 pobjedu i sedam poraza. Serena se mučila protiv Lisicki, sakupila je 44 neforsirane pogreške.

Prvi set je nakon puno preokreta otišao na Sereninu stranu, igrao se break na break, pa je Lisicki sa 1-3, došla na 4-3, na kraju je u tie breaku Williams startnih 3-0 pretvorila u prvi set. Nakon što je Serena napravila break na startu drugog, teško da je malo ko mogao očekivati veliku seriju Sabine Lisicki, a upravo se to dogodilo. Lisicki je nanizala šest gemova zaredom. I tu je stala.

Simona Halep je nastavila svoju seriju nakon prelaska iz Indian Wellsa u Miami. Sloane Stephens se borila, pogotovo u drugom setu, ali je Rumunka stigla u polufinale 6-1, 7-5. Halep i Williams su trebale igrate i polufinale Indian Wellsa, ali je Serena predala zbog povrede.

Četvrtfinala:
Serena Williams (USA, 1) - Sabine Lisicki (Nje, 27) 7-6(4), 1-6, 6-3
Simona Halep (Rum, 3) - Sloane Stephens (USA)    6-1, 7-5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.