Serena Williams treći put u nizu slavila na US Openu

U finalu bolja od Caroline Wozniacki

Serena Williams treći put u nizu slavila na US Openu

E. Škorić

Američka teniserka Serena Williams očekivano je slavila u finalu ovogodišnjeg US Opena.

Serena je u finalu Grand Slam turnira u New Yorku nadigrala Dankinju Carolinu Wozniacki sa 6:3, 6:4.

Mlađa sestra Williams je imala tri breaka u prvom setu, jedan više od svoje protivnice. Odmah na otvaranuju drugog seta Serena pravi break, isti uspijeva i odbraniti sigurnim servisom.

Treći gem je Wozniacki 'preživjela' dobrim servisom. Dankinja se morala dobro oznojiti, ne samo za osvojen gem, već i za svaki osvojen poen. Na kraju, očekivano, Serena je slavila sa 6:4 i tako došla do treće vezane titule pred svojim navijačima.

Za Serenu je ovo bila ukupno šesta titula na US Openu. Prethodno je slavila 1999., 2002., 2008., 2012. i 2013. godine.

Ukupno je 32-godišnja teniserka, prva igračica svijeta, osvojila 18 Grand Slam titula. Ovo je za Wozniacki bilo drugo GS finale i drugi poraz. Prije pet godina je poražena od Belgijanke Kim Clijsters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.