Serena Williams u Madridu do 41.naslova

Amerikanka prejaka za Bjeloruskinju

Serena Williams u Madridu do 41.naslova

M. Maksimović

Ljubitelji tenisa su očekivali sa nestrpljenjem okršaj Serene Williams i Victorije Azarenke, ali su zahvaljujući Amerikanki vidjeli malo toga.

Serena Williams je nakon Charlestona osvojila i Madrid. U finalu je sa 6-1, 6-3, nadigrala najbolje rangiranu igrači na WTA rang listi. Azarenka koja je prošle godine također poražena u finalu Madrida, danas nije imala šanse. U cijelom meču koji je trajao 64 minute, uspjela je izboriti jednu break loptu, koju nije iskoristila. Sa druge strane, Serena je bila posebno raspoložena, zabila je čak 14 asova. Ukupno je četiri puta uzela servis svojoj protivnici, od pet break lopti koliko je imala u ovom meču.

Serena izgleda sve bolje pred Roland Garros, ovo je drugi turnir na zemlji i trenutačno ima 13-0 računajući posljednja dva turnira i nastup u Fed Cupu.

Finale:
Serena Williams (SAD, 9) - Viktorija Azarenka (Bje, 1) 6-1, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.