Serena Williams uz dosta muke osvojila 20. Grand Slam titulu

Roland Garros

Serena Williams uz dosta muke osvojila 20. Grand Slam titulu

E. Škorić

Serena Williams pobjednica je Roland Garrosa.

Najbolja teniserka svijeta je u finalu Otvorenog prvenstva Francuske pobijedila Lucie Safarovu sa 6:3, 6:7, 6:2.

Safarova je izgubila servis u čevrtom gemu, što je bilo dovoljno Sereni da povede sa 1:0 u setovima. Amerikanka je na početku drugog seta napravila brejk i već stigla do prednosti. 

U petom gemu novi brejk u korist Serene, koja je povela sa 4:1, da bi potom Safarova uzvratila brejkom, odservirala za 4:3, a onda opet osvojila gem na servis protivnice.  

Češka teniserka je od 1:4 stigla do 5:4, te je uslijedila prava neizvjesnost. Serena je uspjela napraviti još jedan brejk, povesti 6:5, ali nije uspjela da ga odbrani ponovo. Safarova je opet oduševila, sjajno odigrala gem i napravila novi brejk. U taj-brejku je Safarova uspjela da osvoji set.

Početkom trećeg seta Safarova pravi brejk, povela je sa 2:0, no kod vodstva 2:1 pravi duplu grešku na servisu, pa Serena stiže do izjednačenja (2:2). Zatim je Amerikanka napravila brejk, pa je na kraju slavila u ovom sjajnom meču.

Serena je današnjim trijumfom do treće titule u Parizu nakon 2002. i 2013. godine. Ukupno joj je ovo bila 20. titula na Grand Slam turnirima. Safarova je u prvom svom Grand Slam finalu pružila veliki otpor, igrala je sjajno, no ostala je bez titule.

Roland Garros, finale, teniserke:
S. Williams (1) - L. Safarova (13) 2:1 (6:3, 6:7, 6:2 )

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.