Šetkić i Džumhur glavni aduti

Pred današnji žrijeb

Šetkić i Džumhur glavni aduti

M. Maksimović

U Olimpijskom muzeju (Zetra) sa početkom u 12,00 sati bit će obavljen žrijeb parova za meč prvog kola II grupe EA zone Davis Cupa, BiH - Luksemburg.Kada je u pitanju reprezentacija BiH, tu neće biti nikakvih iznenađenja, Aldin Šetkić i Damir Džumhur igraju prvog dana u petak. 

''Tu nemam nikakve dileme, po igrama u prošloj sezoni Aldin šetkić i damir Džumhur su naši broj jedan odnosno broj dva igrači. Vidjet ćemo kako će stvari razvijati, mi ćemo učiniti sve kako bi smo nakon dva dana imali riješili pitanje pobjednika i na taj način bi smo otvorili prostor za nastup Tomislava Brkića i Nermana Fatića. Međutim, ni u kojem slučaju ne smijemo podcijeniti Luksemburg iako jesmo favoriti, ali raking u Davis Cupu često ne mora igrati presudnu ulogu. Sjetite se našeg meča odluke u Danskoj'' upozorava selektor Daver Vranić.

 

U sastavu reprezentacije BiH nema Amera Delića našeg najiskusnijeg igrača, dok je po prvi put mladi debitant Nerman Fatić (1994.), koji je bez ATP rankinga.

 

''Nermin se nametno svojim igrama na Futures turnirima, pogotovo pred kraj sezone. On je mlad, ima prostora za napredak, a u ovom okruženju, sa ovim igračima može puno da nauči i ovo je prilika da on osjeti malo šta to znači igrati Davis Cup sa svojom reprezentacijom'', naglašava Vranić.

 

Obzirom na činjenicu da su u protekle tri godine igrali protiv Estonije, Portugala, Maroka, Danske, Turske i Bjelorusije, Luksemburg spada u red lakših protivnika, pogotovo jer tu nema Gillesa Mullera, najboljeg igrača ove selekcije, tenisera koji je danas 74. igrač svijeta.

 

Selektor Davis Cup tima Luksemburga Jacques Radoux odlučio se za Mikea Scheidweilera, Uga Nastasija, Laurenta Brama te Philippea Grandjeana.

 

Najiskusniji u ovom društvu je Mike Scheidweiler, nekada teniser u najboljih 300, danas bez rankinga. Ugo Nastasi je trenutno 1853. igrač na ATP rang listi, dok su preostala dvojica Laurent Bram i Philippe Grandjean.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.