Šetkić poražen u drugom kolu Challengera u Aradu

ATP Challenger

Šetkić poražen u drugom kolu Challengera u Aradu

M. Šljivak

Aldin Šetkić, poražen je u drugom kolu ATP turnira u rumunskom Aradu od američkog tenisera Chasea Buchanana s 2:1, po setovima 6:3, 6:7 i 6:3.

Mladi Amerikanac je odigrao dosta dobar prvi set. Šetkić nije imao odgovor na sjajnu igru 218. igrača svijeta, pa je Buchanan dobio ovaj dio igre sa 6:3.

Drugi set je donio veliku borbu. Oba tenisera su čuvala svoj servis, pa se ušlo u tie-break. Šetkić je bolje odigrao u tie-breaku (7:4), te je došao do osvajanja drugog seta sa 7:6 i izjednačenja na 1:1.

Ipak, u trećem, odlučujućem setu, Amerikanac je ponovo bolji. Bez većih problema je dobio treći set sa 6:3, te je došao do pobjede u ovom susretu.

ATP Challenger, Arad:

Buchanan - Šetkić 2:1 (6:3, 6:7, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.