Šetkić poražen u prvom kolu kvalifikacija

Bh. teniser poveo, pa stao

Šetkić poražen u prvom kolu kvalifikacija

Aldin Šetkić nije uspio da izbori plasman u drugo kolo kvalifikacija za Roland Garros pošto je danas poražen od Francuza Alexandrea Sidorenka sa 2:1 u setovima (1:6, 6:4, 6:2).

Šetkić je u prvom setu bio više nego ubjedljiv. Sa dva vezana brejka poveo je sa 5:0, da bi potom Sidorenko prekinuo veliku seriju bh. igrača. U sedmom gemu Francuz je imao i brejk šanse, ali je Aldin ipak uspio da svojim servisom privede dionicu kraju.

U drugom setu viđeno je dosta više uzbuđenja. Sidorenko je najprije poveo sa 3:1, međutim, Šetkić se sa dva vezana gema vratio u igru. Ipak, pri vodstvu Francuza od 5:4, Šetkić je zakazao pri svom servisu i tako omogućio rivalu da dođe do izjednačenja.

Odlučujuća dionica u potpunosti je pripala francuskom teniseru. Šetkić se držao do rezultata 1:1, a onda je Sidorenko osvojio tri uzastopna gema i mirno priveo meč kraju.

Sidorenko će u narednoj rundi kvalifikacija igrati protiv pobjednika duela Kovalik - Golubev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi