Šetkić preko Masura do osmine finala Eckentala

Pobjeda bh. tenisera

Šetkić preko Masura do osmine finala Eckentala

Bh. teniser Aldin Šetkić danas je savladao Nijemca Daniela Masura rezultatom 2:1 u setovima i tako uspješno započeo nastup na Challengeru u njemačkom Eckentalu.

Šetkić je loše ušao u meč i u prvom setu mu ništa nije polazilo za rukom, pa je Masur s laganih 6:1 stigao do vodstva od 1:0.

Ipak, u nastavku je naš teniser pružio mnogo bolju igru i u drugom setu slavio sa 6:3. U odlučujućem, trećem setu Šetkić je trijumfovao sa 6:2 i tako izborio plasman u osminu finala.

Aldin Šetkić će u narednom krugu igrati protiv Austrijalca Sebastiana Ofnera, 137. igrača svijeta i osmog nosioca turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi