Šetkić preokretom za izjednačenje
Još jedan veliki meč za Aldina u Davis Cupu

Nakon prvog dana u Marrakechu

Šetkić preokretom za izjednačenje

M. Maksimović

Na kraju je ispalo dobro, iako je u jednom trenutku izgledalo veoma loše, pogotovo kada je Talal Ouahabi poveo protiv Aldina Šetkića 2-1 u setovima, ali je Aldin odigrao još jedan veliki meč za reprezentaciju i nakon prvog dana dvoboja u Marrakechu Maroko - BiH, rezultat je 1:1.

Prošle godine je Aldin izborio prvi bod u Portugalu za 1:1, u Tallinnu je osvojio dva boda, protiv Makedonije, treći odlučujući. Danas nas je opet vadio, protiv neugodnog Talala Ouahabija, ali je uspio nakon pet setova velike borbe 6-4, 2-6, 5-7, 6-3,6-4.

Sami početak meča nas je pripremio za velika uzbuđenja, break na break za 1:1, a novi je stigao u desetom gemu, Aldin je nakon 6-4 poveo 1-0. Drugi set je opet loše otvorio, Talal je poveo 2-0, ali za razliku od prvog seta tu prednost nije ispustio, sa duplim breakom je stigao do 5-2, vratio se u meč već u sljedećem gemu.Ista stvar se dogodila u trećem setu, Talal je ranim break došao do 3-1, ali se ovaj put Aldin vraća na 4-4. U tom periodu naš teniser veže dva gema bez izgubljenog poena, ali ne koristi set loptu kod 5-4.Kazna je došla brzo, Talal koristi četvrtu break loptu kod 5-5, gem kasnije drugu set loptu pretvara u 2-1.

Break koji nas je ostavio u životu, Aldin je napravio u šestom gemu četvrtog seta. Poveo je 4-2,5-3, zahvaljujući odličnom servisu sa 6-3 ostao u igri. I onda je stigao peti set, dupli break za 4-1, Talal je zaprijetio na 4-3, ali je čvrst kada je najpotrebnije.U devetom gemu Tatal ispušta 40/15, pa još dvije gem lopte, Aldin ne koristi prvu meč loptu.U desetom gemu prvi poen je uzeo Talal, ali to je bilo sve od njega. Sa tri poena u nizu, Aldin je došao do nove meč lopte koju ovaj put koristi za 1-1 nakon prvog dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.