Šetkić rutinski protiv Nastasija za vodstvo od 2:0

Davis Cup, prvi dan

Šetkić rutinski protiv Nastasija za vodstvo od 2:0

U drugom meču Davis Kupa između BiH i Luxemburga, Aldin Šetkić je sa 3:0 po setovima (6:4, 6:0, 6:3) savladao Ugoa Nastasija.

Šetkić je u ovaj duel ušao sa ulogom favorita i već u prvom setu je uspio slaviti sa 6:4.

 

U drugom setu, naš teniser je pokazao veliku razliku u kvalitetu te je sa čak 6:0 razbio Nastasija. Tu je već bilo izvjesno da će naša reprezentacija doći do prednosti od 2:0 nakon drugog meča prvog dana.

 

Šetkić je treći set počeo dobro te je poveo sa 3:0 u gameovima. Nastasi je potom uspio da smanji na 3:1, ali je u petom gameu napravio zaista veliki broj grešaka i Šetkić je vratio tri gamea prednosti, a nakon toga je poveo sa 5:1.

 

Nastasi je nakon toga odličnom igrom uspio smanjiti na 5:3, ali je Šetkić breakom u desetom gameu uspio donijeti prednost našoj reprezentaciji od 2:0.

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti