Sharapova kompletirala četiri velika turnira
Napokon je osvojila i Roland Garros

Ruskinja osvojila i Roland Garros

Sharapova kompletirala četiri velika turnira

M. Maksimović

Nakon Wimbledona, US.Opena, Australian Opena, Maria Sharapova je osvojila i Roland Garros. U odličnoj formi je stigla u Pariz i na kraju stigla do naslova. Na cijelom turniru je izgubila jedan set, ukupno 34 gema.

U finalu Sara Errani nije imala šanse, tek je kroz par gemova podsjetila zbog čega je i kako stigla do finala. Sharapova je krenula jako, povela je 4-0, dobrim dijelom usmjerila prvi set u željenom pravcu.Errani je tek tada uspjela nešto odigrati, dobiti dva gema zaredom, jedan gem uopšte do kraja seta.

Na početku drugog, Sharapova je bez izgubljenog poena uzela break, povela je 2-0 i tu se priča počela počela završavati. Taj drugi set je bio 17 minuta duži, Errani je imala tri break prilike, jednu je iskoristila, međutim danas je Sharapova bila nekoliko koraka ispred i tu nije bilo dileme.Sharapova je iskoristila treću meč loptu za 6-3, 6-2.

Sharapova je imala 18 neforsiranih pogrešaka više, ali je zato zabila 37 winnera ili 23 više od svoje protivnice.

Ovom pobjedom Sharapova je postala tek deseta teniserka u istoriji koja je u karijeri osvojila sva četiri Grand Slam turnira.

Finale:
Maria Sharapova (Rus, 2) - Sara Errani (Ita, 21) 6-3,6-2  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.