Sharapova: Osjećam se snažnije

Uskoro se vraća na teren

Sharapova: Osjećam se snažnije

Ruskinja Maria Sharapova narednog mjeseca se vraća tenisu, nakon petnaestomjesečne suspenzije zbog uzimanja nedozvoljene supstance meldonijum.

Nekadašnja prva teniserka svijeta izjavila je da su je mnogobrojni problemi učinili mentalno stabilnijom i da očekuje da se ponovo nađe u samom vrhu WTA liste.

"Naučila sam da život bez tenisa može da bude OK. To iskustvo je bilo osnažujuće. Posljednja četiri mjeseca treniram naporno, ali to nije isto kao kada igrate meč. Znam da moje tijelo i um imaju motivaciju da budem najbolja", izjavila je Sharapova.

Ona je dobila specijalnu pozivnicu za WTA turnir u Stuttgartu, koji je na programu od 24. do 30. aprila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi