Sharapova zakazala sudar ljepotica u četvrtfinalu
Foto: epa.eu

Australian Open, osmina finala

Sharapova zakazala sudar ljepotica u četvrtfinalu

Ruska teniserka Maria Sharapova deklasirala je Kineskinju Shuai Peng sa 6:3, 6:0 u osmini finala Australian Opena. Nakon što je u duelu sa Panovom spasila dvije meč lopte, Sharapova je u naredna dva duela izgubila ukupno pet gemova i u četvrtfinalu će se sastati sa Kanađankom Eugenie Bouchard.

Peng se dobro držala sve do rezultata 4:3 u prvom setu, a od tog trenutka Ruskinja je osvojila osam gemova u nizu i okončala je posao za 75 minuta.

Bilo je nešto neizvjesnije nego što rezultat govorio, uglavnom su to bili uzbudljivi gemovi, ali Sharapova je nemilosrdno koristila slab drugi servis svoje protivnice i na kraju je zasluženo i ubjedljivo slavila. 

Upravo je Bouchard sa 2:1 slavila protiv Rumunkinje Begu, dok je Makarova sa maksimalnom pobjedom nad Goergesovom izborila plasman u četvrtfinale.

Rezultati:
Bouchard E. (Can) - Begu I. (Rou) 2:1
Goerges J. (Ger) - Makarova E. (Rus) 0:2
Peng S. (Chn) - Sharapova M. (Rus) 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije