Sigurne pobjede Muguruze, Ostapenko i Stosur

Roland Garros, 3. kolo

Sigurne pobjede Muguruze, Ostapenko i Stosur

D. Rakanović

Španska teniserka Garbine Muguruza Blanco plasirala se u četvrto kolo Roland Garrosa nakon što je savladala Yuliju Putintsevu sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2. 

U prvom setu bilo je sedam brejkova, a jedan više je napravila četvrta nositeljica turnira. U drugom setu sigurnija igra španske teniserke koja je tri puta oduzela servis kazahstanskoj teniserki i došla do pobjede nakon sat vremena i 41 minutu igre. 

U narednom kolu Muguruza će igrati protiv pobjednice meča Kristina Mladenović - Shelby Rodgers.

Latvijska teniserka Jelena Ostapenko ekspresno je savladala Lesiu Tsurenko sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4. Latvijka je posao završila za 67 minuta. U četvrtom kolu Ostapenko će igrati protiv Samanthe Stosur koja je bila bolja od Bethanie Mattek-Sands sa 2:0 (6:2,  6:2)

Stosur je sigurnom igrom došla do ubjedljive pobjede prepustivši samo četiri gema protivnici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti