Simon sredio Murraya u četvrtfinalu

Poraz prvog nositelja u Rotterdamu

Simon sredio Murraya u četvrtfinalu

Četiri nositelja su u polufinalu Rotterdama, ali nema prvog. Andy Murray je u prvom nastupu nakon finala Australian Opena zapeo u četvrtfinalu, protiv Gilesa simona nije imao šanse.

Već od početka se Murray našao u problema jer je prvi servis gem u meču izgubio. Mogao se vratiti u narednom, imao je 40:15, ali nije. Simon je otišao na 5-1. Naredna tri gema dobio je Murray, ali je Francuz izdržao do kraja seta. Drugi set je ponudio sličan scenarij. Sada je Simon za razliku od jednog breaka, odmah uzeo dva za 3-0, ali je opet na zastao na 4-1. Murray je dobio gem, ali onda gubi i treći put u setu svoj servis. U posljednjem gemu Simon propušta dvije meč lopte, Murray jednu break, na kraju Francuz koristi treću za 6-4, 6-2.

Gilles Muller je dugo mučio Stana Wawrinku. Švicarac je teško dobio prvi u tie breaku, na početku drugog je izgubio servis, ali se na njegovu sreću vratio brzo. Na kraju je presudio break za 4-2 u drugom. Tomas Berdych je u dva seta sredio Gael Monfilsa, Milos Raonic je igrao tri protiv Stakhovskog. Ukrajinac je dobio prvi set, imao je tri break lopte za povratak u drugi set, nije ih iskoristio, Raonic novu priliku nije dozvolio.

Rezultati četvrtfinala:
Gilles Simon (Fra, 8) - Andy Murray (GBR, 1) 6-4, 6-2
Tomas Berdych (Cze, 3) - Gael Monfils (Fra) 6-1, 6-4
Stan Wawrinka (Švi, 4) - Gilles Muller (Lux) 7-6(3), 6-3
Milos Raonic (Can, 2) - Sergiy Stakhovsky (Ukr) 2-6, 6-3, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti