Simona Halep osvojila naslov

Rumunka do kraja u Indian Wellsu

Simona Halep osvojila naslov

Rumunska teniserka Simona Halep, uspjela je otići do kraja na velikom WTA turniru u Indian Wellsu. U finalu je  Halep stigla do 11. titule u karijeri nakon velike borbe i preokreta pobjedivši Jelenu Janković 2-6, 7-5, 6-3.

Jelena je u Indian Wellsu igrala svoje prvo finale nakon dvije godine, te je ostala na 14.osvojenih turnira. Halep je prije Indian Wellsa, ove godine već uzela naslove u Shenzhen i Dubai. Nakon finala Roland Garrosa prošle godine, ovo je definitivno najveći uspjeh rumunske teniserke.

U prvom setu je Halep iskoristila jednu od četiri break lopte, dok je Jelena imala osam break prilika, tri puta je uzela servis svojoj protivnici. Halep je vratila izgubljeni servis na početku, ali Jelena uspijeva ponovo povesti 3-2, odnosno 4-2 nakon što je izvukla dvije break lopte. Sa breakom za 5-2, Jelena je zaključila prvi set. U drugom imamo break na break, Jelena četiri puta gubu svoj, Halep jedan manje. Janković je imala 5-4 i servis, ali je Halep sa dva vezana breaka napravila preokret za 7-5.

Jelena Janković je u trećem setu dva puta ispustila break prednosti, Halep je vodila 5-3, ali je tek sa novim breakom u desetom gemu, ukupno devetim u cijelom meču stigla do titule. Pored poraza u finalu, Jelena nije bila razočarana ponajviše zbog činjenice što je njen nastup u Indian Wellsu bio pod upitnikom.

"Tri dana prije turnira sam imala problema sa povredom. Udarala sam lopticu na treninzima, ali se nisam kretala. Prije dolaska u Indian Wells deset dana nisam pošteno udarala lopticu, zato i nisam očekivala da ovdje mogu doći do finala" rekla je nakon meča Janković.

Finale:
Simona Halep (Rum, 3) - Jelena Janković (Srb, 18) 2-6, 7-5, 6-3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.