Sjajan preokret i pobjeda Džumhura u Moskvi

ATP Moskva, kvalifikacije

Sjajan preokret i pobjeda Džumhura u Moskvi

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kola kvalifikacija ATP turnira u Moskvi.

Džumhur je danas savladao domaćeg tenisera i 932. igrača svijeta Alexandera Bublika sa 2:1, po setovima 6:7, 6:3 i 6:2.

Prvi set je donio dosta neizvjesnosti. Tri gema na otvaranju su donijela breakove, a Džumhur je servis protivniku uzeo i u osmom gemu, te je izjednačio rezultat na 4:4.

Ovaj set je riješen tek u tie-breaku. Imao je Džumhur set loptu koju nije iskoristio, ali zato jeste Bublik, koji je osvojio prvi set sa 7:6 nakon 55 minuta igre.

Loše je Damir otvorio drugi set. Rus je poveo s 3:0, te se činilo kako će Džumhur ispasti već u prvom kolu kvalifikacija. Međutim, uslijedila je velika serija od šest uzastopnih gemova za našeg tenisera, te je osvojio drugi set sa 6:3.

Bez većih problema je Damir osvojio treći set. Napravio je break u drugom gemu, te je na kraju lagano priveo meč kraju za pobjedu od 2:1 i plasman u drugo kolo kvalifikacija.

Tamo ga čeka duel sa Victorom Baludom, 472. igračem svijeta...

ATP Moskva, kvalifikacije, 1. kolo:

Džumur - Bublik 2:1 (6:7, 6:3, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.