Sjajni Bašić preko Browna do finala turnira u Bresciji!

Nijemac nema sreće s bh. teniserima

Sjajni Bašić preko Browna do finala turnira u Bresciji!

Bh. teniser Mirza Bašić je danas u polufinalu Challengera u Bresciji savladao favorizovanog Dustina Browna sa 2:0 u setovima.

Bašić je u prvom setu slavio sa 6:4, da bi u drugom nakon tie-breaka stigao do velike pobjede nad njemačkim teniserom. Naš teniser je u tie-breaku bio prisebniji i rezultatom 8:6 došao do rezultata 2:0 u setovima.

Interesantno, Dustin Brown, koji se proslavio pobjedom protiv Nadala, je u ovom mjesecu dva puta gubio od bh. tenisera. Prije jedanaest dana, Browna je u šesnaestini finala Challengera u Ortiseiju savladao Aldin Šetkić (2:1).

Bašić će se u finalu turnira u Bresciji sastati sa pobjednikom duela Sijsling - Vanni, koji se igra od 20 sati.

ATP Challenger Brescia, 1/2 finala:

Bašić - Brown 2:0 (6:4, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti