Sjajni Džumhur se plasirao u četvrtfinale Memphisa

Još jedna velika pobjeda

Sjajni Džumhur se plasirao u četvrtfinale Memphisa

Damir Džumhur se pobjedom nad 55. igračem svijeta Steveom Darcisom plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Memphisu. Najbolji bh. teniser je do pobjede nad Belgijancem stigao u dva seta - 7:6, 6:4.

Sam početak meča bio je loš po Džumhura, koji je izgubio prvi gem na svoj servis. Međutim, naš teniser je nakon toga zaigrao sjajno i sa dva brejka je stigao do vodstva od 4:1, a kasnije i 5:2. Činilo se da će Džumhur s lakoćom privesti prvi set kraju, ali Darcis pri rezultatu 5:3 napravio brejk i pobjednika je odlučivao tie-break.

U njemu se bolje snašao Damir Džumhur, koji je do osvajanja prvog seta stigao rezultatom 7:2 u tie-breaku.

Džumhur je odmah na startu drugog seta napravio brejk i poveo sa 2:0, ali se protivnik brzo vratio i preokrenuo rezultat na 3:2. Oba tenisera su sigurno čuvala svoj servis sve do devetog gema, u kojem je nakon velike borbe Džumhur iskoristio prvu brejk loptu i poveo sa 5:4. Nakon toga, naš teniser je bio i više nego siguran na svoj servis i posljednji gem na meču je dobio bez izgubljenog poena, te tako došao do vrijedne pobjede.

Damir Džumhur će se u četvrtfinalu ATP turnira u Memphisu sastati sa boljim iz duela Harrison - Querrey.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi