Sjajni Mirza Bašić savladao Bhambrija
Foto: EPA

ATP Sofia, 1. kolo

Sjajni Mirza Bašić savladao Bhambrija

M. Šljivak

Mirza Bašić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Sofiji. On je danas u 1. kolu savladao Indijca Yukija Bhambrija s 2:0, po setovima 6:3 i 7:6.

Sjajan meč odigrao je Mirza i na kraju je sasvim zasluženo prošao u drugo kolo.

Dominirao je Bašić u prvom setu. Jedan break i siguran servis bio je dovoljan za osvajanje prvog seta (6:3) i vodstvo od 1:0.

Nijedan teniser nije mogao zadržati servis na otvaranju drugog seta. Četiri gema su donijela četiri breaka, da bi Indijac u petom gemu uspio da dobrim servisom povede s 3:2.

Sigurno su oba tenisera držala servis do samog kraja. Ušlo se u tie-break, gdje se bolje snašao naš teniser, te je stigao do prolaza u drugo kolo.

Tamo ga čeka Španac Guillermo Garcia-Lopez.

ATP Sofia, 1. kolo:

Bašić - Bhambri 2:0 (6:3, 7:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi