Sjajni Nadal osvojio US Open

Nova Grand Slam titula za Španca

Sjajni Nadal osvojio US Open

D. Rakanović

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je posljednjih Grand Slam u sezoni, US Open.

On je u finalu savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:4, nakon dva sata i 30 minuta igre.

Nadal je sjajnom partijom došao do nove Grand Slam titule, svoje 16 u karijeri. Nadal je odlično servirao, Anderson tokom cijelog meča nije imao break loptu.

U prvih šest gemova prvog seta obojica tenisera bila su sigurna na svoj servis. Ipak, Nadal uspijeva napraviti dupli break (6:3) i stići do vodstva u setovima. U drugom setu Nadalu je bio dovoljan jedan break i to u šestom gemu za vodstvo od 2:0. 

Na startu trećeg seta Nadal je ponovo oduzeo servis Andersonu. Do kraja seta sigurno je sačuvao stečenu prednost i slavio veliku pobjedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi