Sjajni Đoković razbio Nieminena
Foto: EPA

Roland Garros, 1. kolo

Sjajni Đoković razbio Nieminena

M. Šljivak

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Roland Garrosa. Đoković je u 1. kolu lagano savladao Finca Jarkka Nieminena s 3:0, po setovima 6:2, 7:5, 6:2.

Srbijanski teniser odlično otvara meč. Pravi break već u prvom gemu, a novim oduzimanjem servisa u sedmom i laganim uzimanjem vlastitog servisa dolazi do osvajanja prvog seta sa 6:2.

Žestoko Finac ulazi u drugi set. Uspio je u četvrtom gemu oduzeti servis Đokoviću, te dolazi do vodstva od 4:1 nakon sigurnog gema na vlastiti servis.

Imao je zatim Nieminen i vodstvo od 5:2, ali je Đoković zatim pokazao zašto je najbolji teniser svijeta. Dobio je preostalih pet gemova, te je drugi set riješio u svoju korist sa 7:5 za vodstvo od 2:0.

Nakon velikog preokreta finski teniser je psihički pao. Koristio je to Novak, te je lagano došao do osvajanja trećeg seta i plasmana u drugo kolo Roland Garrosa.

Roland Garros, 1. kolo:

Đoković - Nieminen 3:0 (6:2, 7:5, 6:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.