Sjajni Šetkić u polufinalu Portoroža

Sjajni Šetkić u polufinalu Portoroža

M. Šljivak

Bh. teniser Aldin Šetkić plasirao se u polufinale ATP Challengera u slovenačkom Portorožu. On je večera s 2:1 u setovima (6:7, 6:4 i 6:4) pobijedio Španca Pedra Martineza.

Aldin je loše ušao u meč. Izgubio je prvi gem na svoj servis, ali je odmah uzvratio, pa smo do kraja prvog seta gledali veliku borbu koja nije donijela novi break. Ušlo se u tie-break, gdje se bolje snalazi španski teniser, te osvaja prvi set sa 7:6.

Velika borba je nastavljena i u ostatku meča. Drugi set donosi tri oduzeta servisa, Šetkić je napravio break više, uspio se potom odbraniti i dobiti drugi set sa 6:4 za izjednačenje rezultata na 1:1.

Jedan break bio je bh. teniseru dovoljan u trećem setu. Napravio ga je odmah na početku i uspio ga sačuvati do kraja, te je osvojio i ovaj dio igre sa 6:4 za konačnih 2:1 i prolaz u polufinale. Tamo ga čeka Italijan Matteo Berrettini.

ATP Challenger Portorož, četvrtfinale:

Šetkić - Martinez 2:1 (6:7, 6:4, 6:4)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi