Sječa favorita: Kerber zaustavljena već u prvom kolu

WTA Madrid

Sječa favorita: Kerber zaustavljena već u prvom kolu

Njemica Angelique Kerber završila je takmičenje na Masters turniru u Madridu već u prvom kolu. Bolja od treće teniserke svijeta bila je Čehinja Barbora Strycova (6:4, 6:2).

Strycova je iznenađujuće lako slavila nakon 70 minuta igre, ne prepustivši protivnici ni gram nade.

U prvom setu viđena je velika borba. Teniserke su bile sigurne na svoj servis sve do 10. gema, kada Strycova koristi treću brejk loptu i dolazi do vodstva u meču. 

U uvodnim minutama druge dionice Čehinja je stigla do prednosti od 3:0, ali je Kerber uzvratila sa dva vezana gema. Ipak, to je bilo sve od Njemice. 

U nastavku Strycova favorozovanoj protivnici nije prepustila niti jedan jedini gem, te je zabilježila veliki trijumf i plasman u drugu rundu takmičenja.

Bio je ovo peti međusobni duel ove dvije teniserke i tek prva pobjeda Čehinje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi