Slijedi nevjerovatan pad Đokovića na ATP listi

Mogao bi godinu početi na 15. mjestu

Slijedi nevjerovatan pad Đokovića na ATP listi

Srbijanski teniser i nekadašnji prvi reket svijeta Novak Đoković odlučio je da okonča sezonu nakon povrede lakta. 

Đoković je ovu povredu vukao godinu i pol dana, a da više ne može tako nastaviti bilo je jasno na ovogodišnjem Wimbledonu kada je morao predati meč četvrtfinala Thomasu Berdychu.

Đoković je na jučerašnjoj press konferenciji poručio da će propustiti ostatak sezone, a to znači da ga očekuje veliki pad na ATP listi. Posljednji najgori plasman Đokovića bilo je 5. mjesto na ATP listi tokom 2007. godine, a početkom naredne godine mogao bi biti čak deset mjesta slabije rangiran. On će do kraja godine izgubti 3,765 poena, a nakon brisanja tog učinka ostat će na samo 2.560 poena. Po trenutnoj ATP listi, to bi ga smjestilo na 15. mjesto, odmah iza Čeha Thomasa Berdycha. 

Naravno, naredne godine će Novaku biti daleko lakše, poosebno ako se vrati u prepoznatljivu formu. Neće braniti ni jednu veću titulu u prvom dijelu sezone, dok će u drugom imati priliku da skupi mnogo bodovoa što bi ga, bez problema, moglo vratiti u sami vrh ATP liste. 

Sve je još uvijek u njegovim rukama. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi