Slovencu zabranili da nastupi za Veliku Britaniju

Bedene se uzalud žalio

Slovencu zabranili da nastupi za Veliku Britaniju

Trenutno 57. igrač na ATP listi Aljaž Bedene silno je želio nastupati za Davis Cup reprezentaciju Velike Britanije.

Ovaj rođeni Slovenac je u martu prošle godine postao britanski državljanin i trenutno je drugi najbolji britanski teniser nakon Andyja Murrayja.

Ipak, ITF organizacija prema pravilniku zabranjuje teniserima da tokom karijere nastupaju za dvije Davis Cup reprezentacije, što ne ide u prilog Bedeneu, koji je već ulagao žalbe.

Aljaž Bedene je u prošlosti tri puta nastupao za Sloveniju, pa mu zabrana igranja za Veliku Britaniju teško pada.

"Tužan sam što su odbijene moje žalbe. Zahvaljujem se navijačima i prijateljima koji su bili uz mene, zaista sam želio nastupiti za Veliku Britaniju. Razmotrit ću situaciju i donijeti odluku o narednim koracima", poručio je Bedene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi