Smyczek na korak do senzacije: Nadal se provukao
FOTO: EPA

Španac slavio sa 3:2

Smyczek na korak do senzacije: Nadal se provukao

A. Beganović

Treći nosioc prvog Grand Slama sezone, Australian Opena, Rafael Nadal s dosta problema uspio se plasirati u 3. kolo.

Sjajan meč odigrali su Nadal i 112. teniser na svijetu Tim Smyczek, a nakon bespoštedne borbe u pet setova slavio je Nadal.

Nadal je mnogo bolje otvorio meč i prvi set riješio je u svoju korist rezultatom 6:2 i tada se činilo da će do 3. kola stići bez većih problema.

Međutim, tako nije mislio američki teniser, koji je u drugom setu slavio sa 6:3, da bi treći riješio u svoju korist u trinaestoj igri.

Nadal, koji se tokom meča žalio na povredu, uspio je dobiti četvrti set, da bi u petom odlučujućem setu breakom u 11. gemu Španac poveo sa 6:5. Imao je tri meč lopte Nadal, odnosno vodio je sa 40:00, ali Amerikanac je uspio izjednačiti, no četvrtu meč loptu nekada najbolji svjetski teniser nije propustio. 

U 3. kolo plasirao se i domaći teniser Kyrgios, koji je sa 3:1 savladao Karlovića, a istim rezultatom Seppi je nadigrao Chardyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.