Soderling prvi finalista

Roland Garros

Soderling prvi finalista

Šveđanin Robin Soderling plasiralo se u finale teniskog Grand Slam turnira u Roland Garrosu savladavši u  polufinalu nakon velike borbe Čileanca Fernanda Gonzaleza sa 3:2 u setovima.

Soderling je dobio prva dva seta (6:3, 7:5), Gonzalez je uspio da se vrati, dobije naredna dva (7:5, 6:4) i povede sa 4:1 u petom, ali to ipak nije bilo dovoljno za pobjedu. Sjajni Šveđanin, koji je na turniru napravio najveće iznenađenje izbacivši Rafaela Nadala, dobio je narednih pet gemova i obezbijedio prvo Grand Slam finale u karijeri.

Protivnik Šveđanina u velikom finalu u nedjelju biće pobjednik drugog polufinala u kojem se sastaju drugi teniser svijeta Švajcarac  Roger Federer i Argentinac Juan Martin Del Potro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije